Poziv na sudjelovanje u 1. Froštulijadi (21. svibnja 2016. u Vodicama s početkom u 16:00 sati)

Lokalne akcijske grupe "More 249" Vas poziva na sudjelovanje u 1. Froštulijadi koja će se u organizaciji LAG-a "More 249" i pod pokroviteljstvom Grada Vodica i Turističke zajednice Grada Vodica održati 21. svibnja 2016. u Vodicama s početkom u 16:00 sati.

Cilj ovog festivala je obogaćivanje turističke ponude grada Vodica kroz promociju poljoprivrednih proizvoda, autentične glazbe i gastro ponude s naglaskom na fritule i kroštule kao tradicionalnog kolača u hrvatskom kućanstvu i ugostiteljstvu.

Osim ugostitelja i udruga koje će pripremati tradicionalne kolače, na festivalu će se na prodajnim štandovima predstaviti OPG-ovi, proizvođači tradicionalnih poljoprivrednih proizvoda (medari, vinari, uljari, voćari), tradicionalni obrti te proizvodi domaće radinosti, tako da će posjetitelji imati priliku kušati fritule i kroštule, ali i kupiti domaće namirnice od lokalnih proizvođača. Na taj način se potiče domaća proizvodnja i pomažu lokalni proizvođači.

Predviđeno je natjecanje u pripremanju fritula, a o izboru najbolje fritule odlučivati će komisija od tri člana. Najboljem će se uručiti plaketa "Najbolja fritula festivala".

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane ugostitelje, udruge i ostale da pokažu svoje umijeće pravljenja domaćih fritula i kroštula te prijave svoje sudjelovanje na 1. Froštulijadi u Vodicama.

Također pozivamo zainteresirane male proizvođače (OPG, obrti, domaće radinosti, udruge i zadruge) da prijave svoje sudjelovanje. Želimo podržati male proizvođače, pružiti im priliku da se predstave domaćim i inozemnim gostima te da prodaju svoje proizvode.

Svoje sudjelovanje možete prijaviti putem Prijavnice i poslati na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 12. svibnja.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju putem Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na mobitel: 091 2351 101

PRILOŽENI DOKUMENTI:
Br. Opis datoteke Tip Veličina Preuzimanje
1. OPĆI UVJETI 438 KB
2. POZIV ZA SUDJELOVANJE 339 KB
3. PRIJAVNICA 197 KB

Želite znati više?

Grad Drniš

Udruga proizvođača drniškog pršuta

Međunarodni festival pršuta

Šibensko-kninska županija

Turistička zajednica Grada Drniša

Hrvatska gospodarska komora